Olivera

Olivera dugujem ti odgovor;

ova strana neće sadržati znake interpunkcije jer ne koristim tastaturu;

šta je to Drupal i zašto baš Drupal?

Svi naši web sajtovi koriste drupal CMS; CMS su content management systems koji pokrecu web sajtove i koji sadrže informacije o bazi, korisnicima, libraries, modules i interfejsu odnosno izgledu web sajta; Drupal je broj jedan od svih CMS-ova i programiranje u njemu izgleda kao da si u kokpitu boinga ili formule 1 u odnosu na sve ostale content management systeme; na sledećem linku pogledaj spisak nekih od sajtova koji koriste drupal i videćeš da je NASA na 51. mestu; i videćeš imena takvih kompanija koje nas fakultet mogu da isčačkaju kao crno ispod malog nokta; kompanije: Red Hat, Tesla, Warner Bros, NBA, Novartis, NCAA, Le Figaro, The Emmy Awards, ABS-CBN News, The City of London, Pinterest, Twitter, eBay, Timex, Nokia, McDonald’s Australia  Governments Using Drupal: Government of France, PM of Australia, Australian government, New York State Senate, U.S. Dept. of Commerce's,  White House, NASA;  univerziteti: Harvard,  University of Chicago, Stanford, University of Oxford...

https://anyforsoft.com/blog/23-famous-drupal-websites/

https://www.etondigital.com/popular-drupal-projects/

https://www.educowebdesign.com/blog/insights/drupal-sites-51-examples-popular-sites-using-drupal

1. na spisku Entertainment Weekly koristi bas ovaj Olivero template; i NBA

 

Olivero template

izgled web sajta se definise template-ima i themama; za izgled našeg web sajta za upis 2021 izabrao sam Olivero template koji sa tobom ima sličnosti samo po imenu; ko je Olivero Rachel u čiju čast je nazvan ovaj template pogledaj obavezno na sledećem linku:

https://project.gaf.ni.ac.rs/earchi/olivero

https://drudesk.com/blog/beautiful-websites-drupal9-olivero-theme

https://www.google.com/search?q=olivero+template

https://www.drupal.org/about/core/strategic-initiatives/olivero

https://drudesk.com/blog/beautiful-websites-drupal9-olivero-theme

https://www.lullabot.com/articles/drupal-9-olivero-turning-conversation-core-initiative

Kada ukucaš u Google Olivero template videćeš naslove kao što su: Drupal nineteenth anniversary
Era of beautiful websites with new main Drupal 9's Olivero theme
Drupal 9: The Most Beautiful CMS Ever
How about a… shiny new main theme?
How Does Your Ideal Default Theme for Drupal Look Like?

Olivero template je urađen u čast 19 godišnjice Drupal-a pre godinu ili dve, i uradila ga je bostonska firma profesionalnih web dizajnera za 12 godina postojanja firme, tačnije 5-6 njihovih članova su bili koordinatori ogromnog projekta za ovaj web template, koji je okupio hiljade profesionalnih senior web dizajnera; koliko je ovaj templejt popularan možeš da vidiš ako ukucaš wordpress ili joomla olivero; to su CMS-ovi pod kojima mislim da rade još svega dva sajta na našem fakultetu i ne znas koliko su samo zainteresovani za bas ovaj templejt; Kada je rađen template postojali su određeni zahtevi da bude moderan fleksibilan... i ne znam sta vec - možeš da vidiš na linkovima;

Olivero je ugrađen je u core odn. jezgro drupal 9 verzije povodom 19 godišnjice; koliko ima fajlova u ovom templateu, koliko je veliki i kakve sve mogućnosti i funkcionalnosti sadrži ne možeš ni da pretpostaviš; ne znam ni sam kako sam uspeo da modifikujem ovaj templejt i da ga prilagodim izgledu našeg sajta, jer se ne menja samo tekst, nego se  kompaljira preko posebnih alatki i web serveri je nekoliko puta pao tom prilikom; interesantno je da se osnovna boja Olivero web template složila da ne kažem da se skoro identično poklapa sa bojom našeg starog sajta što možeš da vidiš na stranici aktuelno; dekan nije verovao kada sam 2013 godine rekao da je stari gaf sajt po dizajnu napravljen za 2022 godinu.

već se planira kako će da izgleda Olivero template u Drupal 11 verziji kad se pojavi; vec planiraju da ukinu podršku za IE 11 za ovaj templjet i uvedu nove funkcionalnosti; svaka aktivnost i nova funkcionalnost na ovom projektu se precizno planira i prolazi detaljna testiranja; Drupal 10 izlazi najranije juna 2022. godine, i s obzirom da svaka nova verzija izlazi na tri ili četiri godine znači da će drupal 11 biti aktuelan između 2025. i 2027. godine dok se ne napravi stabilna release verzija.

Sajt za upis koji gledaš je rađen sa najvišim profesionalnim normama vrhunskog web dizajna i html5 standarda; kao što vidiš o našem sajtu ne brinu ni Dejan, ni Voja nego ogroman tim senior web dizajnera profesionalaca; sajt za upis je spreman ne samo za sad nego i za 2027. godinu i možeš da budeš sigurna da je najbolji sajt za upis koji postoji u Srbiji.

 

Drupal community čiji sam i ja član broji preko successful 100,000+ stories

It’s not too late to register for DrupalCon!

It’s not too late to join over 2,300 participants in the excitement of DrupalCon North America 2021! Register now for a reduced price of $175 USD and jump into 1 more flexible day of networking, 30 sessions, BoFs, Exhibit Hall & all industry summits!

 

sve najbolje i srećno na promociji. nadam se da ćeš naći veliki broj mladih arhitekata koji žele da budu uspešni kao ti!

 

veliki pozdrav

Dejan